OTTERLO – Na de zomervakantie startten wij het 2e deel van het seizoen in Park de Hoge Veluwe!
Om 17.00 verzamelden wij bij Park de Hoge Veluwe ingang Otterlo
Daar staat natuurkenner Jeroen Tiel Groenestege ons dan al op te wachten.
Na het uitdelen van de “overlevings” rugzakken zoeken wij de beroemde witte fietsen van het Park uit.
Het weer is perfect voor dit evenement. Het is windstil, geen regen, schitterende luchten en een prima temperatuur om te fietsen. Vervolgens heeft Jeroen ons 2 uur lang meegenomen door het prachtige natuurschoon met een paar tussenstops om van alles te vertellen over de natuur, de vogels de planten en bomen enz.
Als klapstuk hadden wij het geluk om herten en wilde zwijnen te zien.
Na afscheid genomen te hebben van Jeroen strijken wij voldaan neer bij Grand Cafe Hotel Kruller in Otterlo.
Daar hebben wij genoten van een heerlijk diner en de goede gesprekken met elkaar.
IP

De bijeenkomst van UVON Gelderland op 20 mei stond in het teken van samenkomen en netwerken op een koninklijke plek: Paleis Het Loo.

Het thema van Het Loo in de periode tot de heropening:  BuitenGewoon Open kreeg vandaag wel een bijzondere betekenis omdat zowel de balzaal als de tuinen die dag exclusief voor ons open waren. Voor de gelegenheid was een gezelschap van een aantal leden van UVON Noord Brabant, een aantal oud-leden en enkele introducees aangeschoven bij onze groep.

Inleiding door conservator

De inleiding van conservator Hanna Klarenbeek gaf ons in de balzaal een kijkje in de geschiedenis van Het Loo en  de situatie rondom de verbouwing. Haar uitleg over de beelden in de tuin was een voorproefje op de rondleiding die volgde en maakte ons extra benieuwd naar de rondleiding. 

Vanaf het dak zicht op Libeskind

Vanaf het dak van het paleis hadden we een prachtig uitzicht over de tuin, met de beelden van Daniel Libeskind  aan de ene kant en de bouwput aan de andere kant. De uitleg van de projectmanager gaf ons een inkijkje in het megaproject dat deze verbouwing is. Indrukwekkend!

Netwerken

Het was een dag om te netwerken,  oude banden weer even aan te halen en contacten te leggen met vrouwelijke ondernemers uit Noord Brabant. En deze contacten krijgen een vervolg, want een uitnodiging van de Brabantse afdeling hebben we die avond al ontvangen. Dank dames, voor jullie aanwezigheid en hartelijke reacties!

Sigaren

Op 8 april 2019 bezocht Uvon Gelderland de historische binnenstad van Kampen en kreeg een rondleiding door de museale sigarenfabriek De Olifant. Het handwerk in de fabriek wordt grotendeels door vrouwen verricht.

Een oud ambacht en een moderne bedrijfsvoering blijken uitstekend te kunnen samengaan. Kwaliteit van de producten staat voorop en de boeren krijgen een faire prijs voor hun topkwaliteit. Door intensief contact met leveranciers kan dit bedrijf de beste producten leveren aan particulieren en de beste horecagelegenheden.  

Bezoek aan ITS foil

ITS is vanaf de start in 1979 blijven groeien en innoveren en inmiddels marktleider in Europa op het gebied van verpakkingsmateriaal.

Na een interessante presentatie door de oprichter van dit familiebedrijf, Hans Hogeveen, hebben wij een duidelijk beeld van de geschiedenis en de filosofie van ITS en gaan wij ons voorbereiden op de rondleiding door zijn zoon Michiel. In dit geval betekent dat: overjassen, mutsjes en veiligheidsschoenen aan, sieraden af, tassen achterlaten en handen wassen en desinfecteren.

Michiel is een bevlogen general manager en kan onze vragen over alle onderdelen van de bedrijfsvoering én alle machines beantwoorden. We mogen overal kijken en zien folies, koffiefilters en bakpapier door de machines gaan.

De  nadruk ligt op schoon, veilig en milieuvriendelijk en het is duidelijk dat ITS deze bedrijfsfilosofie op alle fronten in de praktijk brengt.

Tijdens onze januaribijeenkomst in het nieuwe etablissement ‘Rembrandt’ op de marktstraat in Apeldoorn toostten wij op het nieuwe jaar. Mike Woudenberg, de ondernemer die de marktstraat eens grondig onder handen neemt, en tevens eigenaar is van het pand waarin Rembrandt gevestigd is, vertelde over zijn ondernemerschap en plannen met de marktstraat. Een straatje zonder veel allure wordt door zijn aanpak steeds meer een interessante plek voor bezoekers aan Apeldoorn.

Tijdens een rondleiding door de panden kregen we een goed beeld van de verrassende ruimte die er in de panden zit. Na de rondleiding was er tijdens de lekkere maaltijd nog tijd voor elk aanwezig UVON-lid om even terug te kijken op 2018 en de plannen voor 2019 met haar bedrijf met de andere leden te delen.

Een feestelijke bijeenkomst met partners en de mogelijkheid om te overnachten op het prachtige landgoed Kasteel de Vanenburg in Putten. Een heerlijk diner in kerstsfeer, én een gezamenlijk gezongen kerstlied in canon bracht ons allen in een echte kerststemming. Ook de volgende ochtend waren er nog goede gesprekken bij het ontbijt. Een mooie afsluiting van het UVON-jaar.

Een open avond in Villa Velperweg in Arnhem.

Met onze gasten die enthousiast aanschoven voor een hapje en een drankje spraken we over een groot aantal onderwerpen. Het was een uitgelezen kans om te netwerken voor onze leden en alle belangstellende dames uit verschillende delen van Gelderland. Onze spreker was Astrid Huitink, directeur private banking bij van Lanschot bankiers. Een inkijkje in haar leven als bankier en haar presentatie met als thema ‘vrouw en geldzaken regelen’ waren zeer inspirerend. Na afloop was er ruime gelegenheid met Astrid te spreken en vragen te stellen. We kunnen de tips meten in praktijk brengen, dames!

In oktober 2018 brachten we een bezoek aan de breifabriek van Erna de Reuver in Boven Leeuwen.

Een interessant verhaal van Erna en haar Vlaamse compagnon. Een schoolvoorbeeld van hoe een familiebedrijf door samenwerking met de juiste partner weer nieuwe stappen kan zetten. Natuurlijk mochten we ook een kijkje nemen in de showroom voor de detailhandel waar een aantal mooie items van eigenaar wisselden.

In september 2018 sloegen we een balletje.

Een golfmiddag voor onze leden in Hattem met aansluitend een barbecue in brasserie ‘De Konijnenberg’. De ervaren golfers deden een rondje op de baan en de beginners konden hun vaardigheden testen op de oefenbaan. En er was zeker talent. Yannik van Bergeijk ging er met de golfbeker vandoor!

Het inhoudelijke deel van de middag werd verzorgd door Jart Sluiter, de eigenaar van de golfbaan, die ons vertelde over zijn opmerkelijke loopbaan.

Onze bijeenkomst van 11 juni vond plaats in Amersfoort en stond in het teken van duurzame verbouwing en NOM, oftewel Nul-op-de-Meter. Vanwege de aard van het onderwerp en de interesse van veel partners van onze leden waren ook de partners en andere belangstellenden uitgenodigd. We mochten dan ook vijf mannelijke partners welkom heten.

We waren te gast bij het centrum voor Duurzaam renoveren, energieloket033, waar we na een deskundige inleiding van ons lid Judith Lohn, een presentatie kregen van een specialist voor duurzaam renoveren van woningen. Hij werd terzijde gestaan door 2 medewerkers die ook onze vragen na afloop nog konden beantwoorden. Een groot aantal van de aanwezigen maakte dan ook dankbaar gebruik van de mogelijkheid om meer te weten te komen.

Het was een zeer leerzame bijeenkomst die velen van ons nieuwe inzichten bracht over isolatie , zonnepanelen, warmtepompen, ventilatie en het oxygen systeem. Iedereen zal in de toekomst toch wel op enige wijze daarmee te maken krijgen.
Na het overheerlijke buffet vulde Herman Schotman de informatie aan en legde uit wat de rol van hem en Judith zijn in het hele project en hoe er wordt samengewerkt met bedrijven en andere instellingen. Interessant is hoe het proces verder uitrolt van gesubsidieerd naar marktconform.

Een zeer nuttige, inhoudelijke avond in een zeer goede sfeer!