Je raadt het al: het antwoord is JA!  Je bloedgroep bepaalt niet alleen je vatbaarheid voor ziekten en wat je beter wel/niet kunt eten. Het heeft ook invloed op je energieniveau, op de efficiëntie waarmee je calorieën verbrandt, op je emotionele reactie op stress en nog veel meer… 

Het verklaart bijvoorbeeld waarom sinaasappels of tarwe heel gezond zijn, maar NIET voor iedereen. En dan begrijp je ineens waarom dat super-dieet waar die ene vriendin bij zwéért, bij jou helemaal niet werkt! Je bloedgroep is in feite je cellulaire vingerafdruk en heeft invloed op veel facetten van je gezondheid. Interessant ‘detail’ is dat de ontwikkeling van de bloedgroepen parallel loopt aan de wereldgeschiedenis, waarmee de genetische rode draad duidelijk wordt. 

Dr. Peter D’Adamo, natuurgeneeskundig arts, deed onderzoek naar de bloedgroeptheorie en heeft vele artsen het systeem geleerd. Hij heeft ook boeken geschreven voor consumenten en zo is UVON-lid Esther Spruijt ruim 15 jaar geleden overtuigd geraakt van deze theorie. Zij heeft al vaker een presentatie gegeven over dit onderwerp en vertelt graag over de praktijkvoorbeelden van mensen in haar omgeving die met succes op het spoor van het ‘bloedgroepdieet’ zijn gezet. 

Na deze intrigerende presentatie werden wij razend nieuwsgierig naar onze bloedgroep en naar het boek.