Maandag 10 november zijn we bij elkaar gekomen bij Restaurant Swinckels in Twello om te luisteren naar het hartverscheurende maar vooral bewonderenswaardige verhaal van Petra van Rij, oprichtster van Stichting de Jonge Weduwe en weduwe van wedstrijdzeiler Hans Horrevoets.

Uvonlid Gerrie van den Berg geeft hieronder een mooie impressie van de avond:
Na het welkomstwoord van onze voorzitter Judith Lohn hebben de belangstellenden zich aan ons voorgesteld. Ingrid Willemse van Helderrecht gaat de volgende bijeenkomsten bijwonen om de zwangerschap van Deniz Kaptan op te vangen. Anne Marie Mostard is ondersteunend in bedrijfsvoering en Lotte Schram-de Jong is jurist en vakbond bestuurswerk en is nu eigenaar van kinderdagverblijf ‘Regenboog’ in Deventer. Margreet Romeijn is eigenaresse van La Kemme Lingerie & More in Deventer en Antoinette Bakker is kraamverzorgster en voorzitter van Naviva. Na genoten te hebben van een heerlijke maaltijd hebben we ons verplaatst naar het sfeervolle middengedeelte bij Swinckels voor het avondprogramma.
Petra van Rij heeft ons bijgepraat over hoe haar leven veranderde na de plotselinge dood van haar vriend en vader van Bobby, Hans Horrevoets.
Hans was een bekend wedstrijdzeiler en verongelukte met de Volvo Ocean race in 2007. Petra bleef achter met een dochter van 18 maanden en was toen 4 maanden zwanger van haar 2e kind. Na een zeer moeilijk periode met veel ups en downs ging de knop om en heeft ze besloten om de reis naar Australië die ze samen met Hans en de kinderen zou maken alleen te doen met de kinderen, inmiddels dus Bobby en Kit.
Na de reis die ze als heel bijzonder en goed heeft ervaren, heeft ze besloten een Stichting op te richten te weten “de jonge Weduwe”.
Ook heeft ze een boek geschreven “Gisteren was alles nog goed” waarin ze haar verhaal verteld. De opbrengst van dit boek komt ten goede van de stichting. De Stichting is opgezet voor vrouwen die weduwe zijn geworden en achterblijven met kinderen onder de 18 jaar.
Ze wil deze mensen helpen om veel ondersteuning te bieden bij alle vragen die op je pad komen na een overlijden, alsook het lotgenotencontact te versterken. Zij organiseert tevens lunches, bijeenkomsten en uitjes met en zonder de kinderen.
Ze heeft een website die duidelijk laat zien wat voor ondersteuning zij allemaal kan en wil geven.
Al met al was het een boeiende avond en hopen we allemaal dat we haar niet nodig hebben en misschien kunnen we er een ander mee helpen.
Gerrie van den Berg, 10 november 2014