2 afbeeldingen

Maandag 9 oktober waren wij te gast bij paardencoach Emmy  de Veen – Novequine (Een leven zonder paarden is voor mij ondenkbaar en het is al 48 jaar een levensstijl).

Wij worden door haar hartelijk ontvangen in haar gespreksruimte.  Vervolgens krijgen wij te horen hoe het gekomen is dat haar hele leven in het teken staat van paarden. Het begon met haar eerste pony en later kwamen de  paarden.  In haar vrije tijd was zij actief springamazone heeft een instructeursopleiding gevolgd en is dressuurjurylid geweest. Omdat zij de gelukkige omstandigheid had paarden bij huis te kunnen stallen kon ze hun gedrag goed observeren.

Na een opleiding in de andragogie en 30 jaar werkervaring in de HR besloot ze een andere weg in te slaan.

Na het behalen van de effortless coachopleiding heeft ze van haar hobby haar werk gemaakt.

 

Novequine betekent:

Nove = in een nieuwe of ongebruikelijke manier

Equine= van of met betrekking tot paarden

 

Na dit mooie verhaal wordt het tijd om naar de stallen te gaan met als thema inspirerend/persoonlijk leiderschap. In de binnen-manege staat een vriendin al klaar met Ennia. Om Ennia aan ons te laten wennen doen we eerst een teamoefening en daarna mogen wij om de beurt naar het paard om te kijken of wij contact kunnen maken. Een tweede oefening, een teamopdracht, volgde met Pegasus.

Het was geweldig om te zien dat het paard op ons allemaal verschillend reageerde. Leiderschap, wanneer neem je dat of krijg je dat? Sommigen van ons lukte het zelfs om het paard te laten volgen zonder dat ze het vast hadden.

Na afloop worden de ervaringen nog met elkaar gedeeld en besproken en bedanken wij Emmy hartelijk voor deze bijzondere ontdekkingssessie.

Inmiddels had iedereen enorme trek gekregen en gingen wij snel naar Brasserie Bij ons in Epe.

Daar werden wij enorm verwend met een heerlijk Bites menu. Met onze buik meer dan vol, sommige dames moesten we rollen naar de auto, keken wij terug op een inspirerende en geslaagde Uvon avond